Kort gesprekje gehad gister

Gister was mijn laatste Pret/prut kuur dag 😀

Toen ik richting de ingang van de VU liep kwam ik buiten, mijn neuroloog tegen. We liepen samen op naar de ingang. Hij vroeg aan mij of het mijn 2e dag was van de kuur. Ik vertelde hem dat het gelukkig de laatste dag was. Nog even over de medicatie gehad waar ik mee ga beginnen. Hij vroeg of ik er goed over nagedacht had. Ik zei: JA en dat ik erachter sta.

Eigenlijk wordt je (in de VU dan, weet niet of het in ieder ziekenhuis zo is?) 6 weken na de kuur gebeld om te vertellen of de kuur geholpen heeft. Nu vertelde mijn neuroloog dat ik over 3 weken al een bel afspraak moest maken. Ook dat ik vanaf vandaag maar moest stoppen met Copaxone 😀 vanaf vandaag dus niet meer prikken, holadiee 😀

Als hij over 3 weken (woensdag, 20 maart) belt dan maken we gelijk een afspraak wanneer ik kan komen voor mijn eerste Tysabri dat zou wel eens vrijdag 22 maart kunnen zijn…?

De eerste 4 keer dat ik Tysabri krijg, gebeurd dat op vrijdag. Ik moet dan de hele dag blijven (van 9.00 uur tot 15.30 uur) om te zien hoe mijn lichaam reageert en of ik geen bijwerkingen, allergie o.i.d. ontwikkel. De eerste 4 keer mag ik dan ook niet naar buiten. Na die 4 keer mag ik zelf een dag kiezen.

Na die eerste 4 keer (4 maanden, want de medicatie wordt 1 keer per maand gegeven) krijg ik de Tysabri toegediend. Dat duurt een uur. Daarna moet ik nog een uur blijven. Ook wordt iedere keer je bloeddruk  gemeten.

Ik vroeg nog aan de verpleegkundige of ik nu weer op het JC virus getest moet worden en hoe vaak dat gedaan wordt. Het is zo dat ieder half jaar je bloed opgestuurd wordt naar Denemarken. Daar wordt het getest. Nu heb ik vorige maand nog de uitslag gehad van mijn test en die was gelukkig negatief 😉 dus de volgende test wordt dan in Juni.

Maar voorlopig ga ik eerst bijkomen van de kuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *