Ja ja, weer overstappen naar andere medicatie

Herschaalde kopie van medicijnen

Op dit moment heb ik weer een schub, sjoep, aanval (hoe je het ook wil noemen) te pakken 🙁 aanstaande maandag ga ik voor een Pretnisolon kuur naar de VU.

Ik gebruik sinds 25 juni 2012 Copaxone, dat is een MS remmer. De eerste 3 maanden dat ik er mee begon had ik weinig last van klachten. Na 3 maanden gebruik moest ik terug komen in de VU en had ik een afspraak op het Interferon spreekuur. Daarna weer na 3 maanden, ik werd dus elke 3 maanden gecontroleerd. De 2e 3 maanden toen kreeg ik ineens veel last van allerlei klachten. Die heb ik bij gehouden en op mijn 2e interferon spreekuur laten zien.

Ik moest dit maar overleggen met mijn neuroloog. Dit gedaan en hij schrok best wel van de klachten. Ook had ik op dat moment heel, echt heel veel last van mijn rug. Ik was er van overtuigt dat het door mijn medicijnen kwam. Ik ben in die tijd ook nog op de spoed eisende hulp geweest omdat ik door de pijn in mijn rug niet meer kon lopen, in de VU. Later kwam ik erachter dat het niet door Copaxone kwam. Er werden MRI scans gemaakt, van mijn hersens en lage onderrug. De scan van mijn hersens zag er rustig uit, geen actieve ontstekingen?! hoe kan het dan dat de klachten die ik afgelopen maanden heb gehad, niet zichtbaar zijn op de scan?!

De scan van mijn onderrug bleek een kleine hernia te zijn?! Na de uitslag gehad te hebben, hebben we het ook weer gehad over remmers. In principe was de bedoeling dat ik een nog een half jaar Copaxone zou gebruiken en na dat half jaar weer een MRI scan. Naar nu zit ik dus weer in een aanval! Dus van de week had ik een telefonische afspraak met mijn neuroloog. Die stelde voor (als ik vrijdag, gister) nog last van “mieren in mijn nek” (gevoelsstoornis) zou hebben ik vrijdag de VU moest bellen voor een Pretnislon kuur. Een dag later heb ik weer de VU gebeld en heb ik gezegd dat ik met Tysabri wil beginnen. 6 weken na de Pretnisolon kuur wordt ik weer gebeld door de neuroloog en dan plannen we een datum voor het starten met Tysabri.

De reden dat ik overstap naar andere remmers, ik heb toch teveel last van klachten. Ook het prikken elke dag, op zich gaat dat goed alleen heb ik veel last van spuit plekken. En heel vaak een knikkerzak in mijn buik door het prikken.

Nu eerst maar op voor de “stoot” kuur

3 thoughts on “Ja ja, weer overstappen naar andere medicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *