Woensdag (dag 3)

Gister moest ik weer prikken, alleen Kees was naar zijn werk en de verpleegkundige was er ook niet, kortom ik moest (voor de eerste keer) alleen prikken…. Alle spulletjes heb ik klaar gezet en toen was daar HET moment. Plekje uitgezocht, dus ik was er klaar voor…

Alles ging goed tot het moment dat ik het knopje moest indrukken, toen blokkeerde mijn duim 🙁 ik was bang dat ik het toch niet zou durven 🙁 toen heb ik nog maar een bakkie koffie gemaakt. En toen belde mijn broer. Ik vertelde tegen hem dat hij op het juiste moment belde (not) uitgelegt dat ik juist op dat moment wilde prikken maar dat mijn duim weigerde om het knopje in te drukken.

Mijn broer zei dat hij aan de telefoon bleef, zodat het misschien toch zou lukken… En inderdaad mijn duim drukte op het knopje 😀 de ontlading daarna was groot 😀

Vanmorgen was het weer zover, toen heb ik Kees gebelt. Hij is aan de lijn gebleven totdat ik geprikt had. En wederom is het me gelukt 😀 *trots op mezelf* 😉

Morgen weer, maar dan probeer ik zonder telefoon te prikken.

Hier onder wat fotootjes:

1: Auto-inject nog leeg

2. Injectie

3. Auto-inject uit elkaar

5. Spuit (met dop) er in

6. Spuit naar beneden gedrukt

7. Dopje eraf gehaald, daar zit de dop van de naald in

8. Als de naald in het lijf zit, wordt de vloeistof direct ingespoten. Als alles in het lichaan zit, kleurt het venstertje rood

9. Tijd om de injectie op te ruimen

10. Naald in de naaldenknipper doen

11. Naald is afgeknipt en de verpakking kan in de vuilnisbak.

Ik heb (in principe) geen naalden container meer nodig, maar ik blijf de container wel gebruiken. Het zit me namelijk niet lekker om de spuit (zonder naald) in de vuilnisbak te gooien. Het hulsje is namelijk van glas, dus V☺nnie houd het gewoon bij de naaldencontainer.

 

 

5 thoughts on “Woensdag (dag 3)

 1. Jeetje Vonnie, wat een moed! Ik heb zo’n respect voor mensen die dat zelf kunnen. Denk dan ook aan mensen met diabetes. Ik moet af en toe mijn suiker laten prikken en ik vind het echt vreselijk, kinderachtig eigenlijk, zo’n prikje in je vinger stelt toch niks voor zou je zeggen. Waar moet jij die injectie zetten?

  1. Dank je Trees voor je reactie 😉 bij mij is dat ik mezelf echt moet dwingen om te prikken, maar het heeft zo’n onnatuurlijk gevoel.
   Brrr ik doe het ook liever niet hoor. Kees kan me ook prikken maar dat wil ik juist niet meer, ik wil niet meer afhankelijk zijn met prikken. Maar ik ben wel elke ochtend bang om het te doen 🙁
   Ik kan in mn buik, benen, billen en armen prikken. Alleen in je arm schijnt erg pijnlijk te zijn.
   Morgen maar eens in mn bil prikken, ik moet wat 😉

 2. He, wat goed zeg dat je duim wel meewerkt als je iemand aan de telefoon hebt …… dat heb je toch maar even mooi opgelost!!!
  Hartstikke goed! En ja, je mag trots zijn op jezelf, want je doet het mooi maar wel.

 3. @Joke Dank je, het prikken gaat al makkelijker 😉
  @Minoesjka Mijn duim blkkeerde niet echt hihi, ik durfde gewoon niet op het knopje te drukken 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *