Bedrag uitspreken lukt niet

Afbeelding van OpenClipart-Vectors via Pixabay

Sinds 3 á 4 jaar heb ik een probleem met bedragen uitspreken.

Ongeveer 3-4 jaar terug begon het: Ik deed vrijwilligerswerk in de kantine bij de volkstuin waar wij toen lid van waren. Mensen konden daar koffie drinken, een balletje gehakt eten enz.

Er werd dan een bonnetje gemaakt en bij het bedrag uitspreken ging het fout. Het bedrag was bijvoorbeeld 3.50 en ik zei dan : Dat is dan 4.95…. :huh: Direct corrigeerde ik mezelf en bood mijn excuus aan. Ik besteedde er verder geen aandacht aan.

Het ging daarna 3 keer goed en bij de vierde klant had ik het weer. Sprak ik weer het verkeerde bedrag uit. Toen schok ik wel een beetje want ik had dit echt nog nooit gehad. :bang:

De week daarna toen ik weer in de kantine aanwezig was heb ik het weer een aantal keer gehad.
Het bedrag zag ik natuurlijk wel op de kassa alleen juist uitspreken ging niet.

Uiteindelijk gestopt met het vrijwilligerswerk.
Maar bedragen uitspreken word steeds erger.

Van de week deed ik boodschappen en het was 7.99 maar bij thuiskomst kon ik het bedrag niet zeggen. Ik “zag het bedrag wel in de lucht” maar het lijkt wel of ik dan een kortsluiting in mijn hersens heb bij het uitspreken. Het was zo erg dat ik erg moest huilen.

Met letters heb ik geen last, alleen met bedragen uitspreken. Erg vervelend is het. Ik heb een NPO (neurologisch psychologisch onderzoek) gehad daar kwam uit dat de informatie die binnenkomt, trager bij me binnen komt dan bij gezonde mensen. 😢

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *