Dating voor mensen met handicap

‘Het leek soms alsof ik een buitenaards wezen was’

De 40-jarige Michel Schniedewind, die spastisch én romantisch is, lukt het maar niet om de ware liefde te vinden. Daarom is hij voor zichzelf en voor vele andere mensen met een handicap een datingsite gestart. Want: “Iedereen is op zoek naar een beetje liefde.”

Michel zit in een rolstoel vanwege zijn spasme, wat hij opliep door zuurstoftekort bij zijn geboorte. Hij heeft een wens: zijn grote liefde vinden, met wie hij de rest van zijn leven kan delen.

Dat valt niet mee. Helemaal niet als je een handicap hebt. “Ik heb nog nooit een relatie gehad”, vertelt hij. Michel probeerde wel van alles. Hij hopte van de ene naar de andere datingsite. “Maar vanwege mijn spasme lieten mensen me vaak links liggen. Soms leek het wel alsof ik een buitenaards wezen was.”

Nepprofielen

Er zijn wel een paar datingsites voor mensen met een beperking, maar daar mankeert eigenlijk altijd wel wat aan. “Of ze zijn heel duur, of er zitten heel veel nepprofielen op.” Daarom is Michel samen met zijn goede vriendin Marloes de Heer een nieuwe website gestart: dating-voor-gehandicapten. Michel en Marloes zijn zwemmaatjes en sinds een jaar goed bevriend. “Ik ben zelf gelukkig in de liefde”, vertelt Marloes, “maar ik gun dat Michel en vele anderen ook”.

Liefde of vriendschap

De site dating-voor-gehandicapten is nu twee weken in de lucht. De eerste mensen hebben zich al aangemeld. “Mensen met én zonder handicap kunnen zich aanmelden”, verduidelijkt Michel. “Maar we willen vooral mensen met een handicap helpen. Mensen kunnen duidelijk aangeven wat ze willen: een gezellig date, echte liefde, of een vriendschap voor gezellige uitjes.”

De eerste maand registreren is gratis. Daarna betalen leden 22,95 euro per half jaar.

Bron: RTL Nieuws, Support Magazine

One thought on “Dating voor mensen met handicap

  1. Mooi dat zo’n site bestaat, maar eigenlijk belachelijk dat het zo moet! Tenslotte gaat het om wie je bent, en niet hoe je eruit ziet, toch? Maar ik kan het me voorstellen dat het voor velen de drempel dan veel lager is om te gaan daten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *