Neuroloog geweest

Afbeelding: Pixabay – Conmongt

 

Gister had ik een controle afspraak met m`n neuroloog. Hij vroeg hoe het ging, dus heb ik hem verteld dat de klachten aan m`n handen en voeten niet over zijn. Ook verteld dat ik steeds vaker uit “de maat” loop en dus bijna op m`n b*k ga. Om een lang verhaal kort te houden, krijg ik a.s dinsdag weer een Pret/Prut kuur (Methylpretnisolon), die ik in januari ook heb gehad. Het kan ook zo zijn dat de Avonex  (die ik elke week in m`n beenspier gespoten krijg) niet meer helpt. Volgens de neuroloog is de tijd dat ik nu weer spuit, te kort om een conclusie te trekken.Hij zei wel dat ik goed in de gaten gehouden moet worden, want ik kwam in 2007 als een “gezond” (met MS) mens binnen, en nu heb ik last van klacht op klacht, dus ik blijf goed onder controle.

Ik ben sinds afgelopen maart weer aan het spuiten, na een half jaar niet geprikt te hebben (daarvoor 3,5 jaar gespoten) dus ik moet er nog even mee doorgaan. Dan over een tijdje weer een MRI-scan als dan blijkt dat de Avonex z`n werk niet meer doet, gaan we over op een ander medicijn. Waarschijnlijk wordt het dan Tysabri al met al was het een K*T dag gister..! De emoties zaten hoog gister, vandaag gaat het beter met me (qua emoties) en gaan we er weer vol tegen het MonSter aan.

Ook ben is gister naar de oogarts geweest, en de conclusie was dat ik een OZO (oogzenuwontsteking) heb gehad met dank aan MS, maar dat gaat gelukkig beter, dus daar hoeft niets aan gedaan te worden.

Vanavond weer prikken dus, eigenlijk prikken we op donderdag, maar daar had ik gister echt even geen zin in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *