Wereld MS Dag 2016

wereld-MS-dag-2016Woensdag 25 mei is het Wereld MS Dag 2016. Over de hele wereld vinden activiteiten plaats in het kader van onderzoek, patiëntenzorg, medicatie, etc. Allemaal om aandacht te vragen voor de ziekte MS. 

Voor een krachtiger stem van de mensen met MS gaat de MS Vereniging Nederland meer leden werven. Meer leden betekent meer invloed en een sterke Vereniging kan meer doen voor haar leden! Denk aan de rol van een patiëntenvereniging bij de inrichting van MS-specifieke zorg bij ziekenhuizen of als belangenbehartiger bij de vergoeding van MS-medicatie. Dat lukt alleen als we ons verenigen en goed zichtbaar zijn.

Thema Wereld MS Dag: zelfstandigheid

De MS Vereniging Nederland en MS Research werken al enige tijd samen op verschillende gebieden. Ook op Wereld MS Dag slaan zij de handen ineen. Dit doen zij dit jaar onder de vlag van het wereldwijd gekozen thema: independance. Oftewel: hoe behoud je, met MS, de regie over je eigen leven. Hoe behoudt je zolang mogelijk zelf de leiding en hoe regel je dat.

Meimaand-MS-maand: Help mee!

In de maand mei zullen een aantal activiteiten plaatsvinden waaraan je kunt deelnemen en zo de Vereniging kunt helpen. Deze activiteiten moeten gaan zorgen voor aandacht en publiciteit voor de ziekte én wat de Vereniging voor mensen met MS betekent nu en in de toekomst. We gaan leden en donateurs werven als een estafette door het hele land met o.a. scootmobiel- en fietstochten in navolging van de succesvolle Groninger Ede-Staal route van vorig jaar.

De plannen van de regio’s op Wereld MS-dag tot dusver:

Regio’s Groningen en Drenthe: organiseren op 25 mei met scootmobielen en fietsen de “Berend Botje” route. De opbrengst is voor het faciliteren van goede communicatie op afstand.

Regio Amsterdam: organiseert op 21 mei een fiets-, wandel- en scootmobieltocht langs de Amstel. Het startschot wordt gegeven door Job Cohen! Doel: boottocht door de grachten van Amsterdam voor de leden.

Regio Utrecht: een gratis boottocht voor de leden op de Eem op 24 mei. Op 21 mei zullen ze leden werven en donaties vragen voor MS Research.

Regio’s Noord-Holland Noord en Haarlem: scootmobiel- en fietstocht op 11 mei. Start- en eindpunt MS-expertise centrum Nieuw Unicum. De tocht gaat door de duinen van Zandvoort. De fondsenwerving wordt ingezet voor het landelijke project van de Vereniging.

Regio Limburg: deze regio sluit aan bij een bestaande scootmobiel tocht.

Regio’s Zuid Holland Noord en Brabant Noord Oost: Mei-maand-MS-maand wordt gebruikt voor ledenwerving ter versterking van de Vereniging zoals tijdens bestaande activiteiten met een stand aandacht vragen en leden/donateurs werven.

Bron: MS vereniging , MSweb

2 thoughts on “Wereld MS Dag 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *