Morgen is de dag…

2012-02-04-20-15-07.jezelf

Toch besloten om wel aan Tysabri te gaan. Ja, ik hoor jullie al denken…*jij weet ook niet wat je wil!*  Ik heb Copaxone met Avonex (wat ik 5 jaar heb gebruikt) vergeleken. In die 5 jaar dat ik Avonex gebruikte heb ik nooit een terugval gehad. Ik heb wel 5 jaar met mijn hoofd in een grijze wolk gelopen 🙁 en 5 jaar lang gemiddeld 3 á 4 dagen last van griepverschijnselen door de prik. Uiteindelijk door een allergische reactie daarmee gestopt.

Afgelopen januari kreeg ik weer een terugval, ondanks dat ik braaf Copaxone aan het prikken was (vanaf juni 2012). Dus in februari weer een pret/prutkuur gehad 🙁 tot 2 weken terug, dacht ik dat die kuur niet geholpen had maar het heeft wel geholpen 😉 Overleg gehad met mijn neuroloog en uitgelegd waarom ik laatst mijn afspraak voor de 1e Tysabri had afgebeld.

“Tysabri is 1 keer in de maand aan het infuus in het ziekenhuis”

Dat zal ik uitleggen….

Doordat een vriendin van mij met MS, (zij heeft de hersenziekte PML gekregen door Tysabri)
Zij heeft hierdoor een hele slechte ervaring met Tysabri en door haar verhaal ben  was ik bang geworden en had ik geen ruimte
meer in mijn hoofd om ook naar de positieve ervaringen te kijken.

Morgen (vrijdag) is het zover, dan krijg ik mijn eerste Tysabri infuus. Of ik zenuwachtig ben…? Ik ben de hele dag al rustig en laat het maar over me heenkomen.

Wat ik in mijn achterhoofd hou, is dat ik negatief getest ben op het JC virus en onder goede controle van het MS Centrum ( de VU) sta en ieder half jaar getest wordt op dat virus en ieder half jaar een MRI scan krijg.

Van de week zal ik vertellen hoe het is gegaan.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *